පහසුවෙන් ලෙහෙසියෙන් ගෙදර හදාගන්න පුළුවන් මැක් සහ චීස් කෑම වට්ටෝරුවක්..
By Subodha
ඔබේ ජීවිතයේ හොඳම ගෙදර හැදූ මැක් සහ චීස්. කෝපයට පත් චීස්, අතිශය ක්රීම් සහ හැපෙනසුළු පැන්කෝ-පර්මේසන් ටොපිං එකකින් ඉහළට. මෙම මැකරෝනි සහ චීස් වට්ටෝරුව ඉහළට ගෙන යාමට මම විවිධ චීස් තුනක් සහ ගෘහ චීස් සෝස් භාවිතා කළෙමි.
- 16 අවුන්ස වැලමිට මැකරෝනි, පිසූ (හෝ වෙනත් නල පැස්ටා)
- අතිරේක වර්ජින් ඔලිව් තෙල් තේ හැදි 1
- ලුණු රහිත බටර් තේ හැදි 6
- පිටි කෝප්ප 1/3
- සම්පූර්ණ කිරි කෝප්ප 3 ක්
- බර විපින් ක්රීම් කෝප්ප 1ක්
- කැඩුණු තියුණු චෙඩ්ඩර් චීස් කෝප්ප 4 ක්
- ගාගත් Gruyere චීස් කෝප්ප 2ක්
- රස කිරීමට ලුණු හා ගම්මිරිස්
- panko crumbs කෝප්ප 1 1/2
- උණු කළ බටර්තේ හැදි 4
- ඉරාගත් පර්මේසන් චීස් කෝප්ප 1/2ක්
- 1/4 තේ හැන්දක දුම් පැපිකා (හෝ සාමාන්ය පැපිකා)
උපදෙස්
- අවන් 350F ට පෙර රත් කරන්න. විශාල 3 qt හෝ 4 qt ෙබ්කිං දීසියක් සැහැල්ලුවෙන් ග්රීස් කර පසෙකට දමන්න. විශාල භාජනයක් තුළ ඉරා දැමූ චීස් ඒකාබද්ධ කර පසෙකින් තබන්න.
- පැකේජ උපදෙස් වලට අනුව අල් ඩෙන්ටේ පැස්ටා මිනිත්තු එකකට වඩා උයන්න. තාපයෙන් ඉවත් කරන්න, ජලය බැස, විශාල භාජනයක් තුළ තබන්න.
- පැස්ටා ඔලිව් තෙල් සමග පොඟවා පැස්ටා ආලේප කිරීමට කලවම් කරන්න. චීස් සෝස් සකස් කරන අතරතුර සිසිල් වීමට පසෙකට දමන්න.
- ගැඹුරු සාස්පාන්, ඩච් අවන් හෝ තොග බඳුනක බටර් උණු කරන්න.
- මධ්යස්ථ ගින්දරේ පිටි තවරා විනාඩි 1ක් පමණ බුබුලු සහ රන්වන් පැහැ වනතුරු දිගටම කසන්න.
- හොඳ සහ සිනිඳු වන තෙක් ක්රමයෙන් කිරි සහ බර ක්රීම් වල කසන්න. ඔබ මතුපිට බුබුලු දකින තුරු දිගටම විස්ක් කරන්න, ඉන්පසු තවත් විනාඩි 2 ක් උයන්න සහ සුදුළුනු කරන්න. ලුණු හා ගම්මිරිස්වලින් හොදින් මිශ්ර කරන්න.
- ගාන ලද චීස් කෝප්ප දෙකක් එකතු කර සිනිඳු වන තෙක් විස්ක් කරන්න. තවත් ගාන ලද චීස් කෝප්ප දෙකක් එකතු කර ක්රීම් සහ සිනිඳු වන තෙක් දිගටම විස්ක් කරන්න. සෝස් ලස්සන හා ඝන විය යුතුය.
- සිසිල් කළ පැස්ටා ඒකාබද්ධ වන තෙක් කලවම් කර පැස්ටා සම්පූර්ණයෙන්ම චීස් සෝස් සමඟ ආලේප කරන්න.
- සකස් කළ ෙබ්කිං පිඟානට මැක් සහ චීස්වලින් අඩක් වත් කරන්න. ඉතුරු චීස් කෝප්ප 2ක් උඩින් දමා ඉතුරු මැක් සහ චීස්.
- කුඩා භාජනයක් තුළ, panko crumbs, Parmesan චීස්, උණු කළ බටර් සහ paprika ඒකාබද්ධ කරන්න. ඉහළින් ඉසිය සහ බුබුලු සහ රන්වන් දුඹුරු තෙක් මිනිත්තු 30 ක් පමණ තබන්න.