ඔබේ හිසකෙස්, නියපොතු සහ ඔබේ සම සදහා කෙරටින් වැඩි කරන්නේ කෙසේද?
කෙරටින් යනු ඔබේ හිසකෙස්, නියපොතු සහ ඔබේ සමේ පිටත තට්ටුව සෑදෙන තද ප්රෝටීනයයි. ඔබේ keratin වැඩි කිරීම මගින් බිඳෙනසුලු නිය හෝ සිහින්, දිගටි හිසකෙස් සඳහා වැඩි නම්යශීලී බවක්, ශක්තියක් සහ දීප්තියක් ලබා දීමට උපකාරී වේ. කෙරටින් ඌනතාවයෙන් හිසකෙස් ගැලවී යාම, සම එල්ලා වැටීම සහ නිය කැඩී යාම සිදුවේ.
keratin සහ අනෙකුත් පෝෂ්ය පදාර්ථ බහුල ආහාර වේලක් ගැනීමෙන් ඔබට ස්වභාවිකව keratin වැඩිකර ගත හැක. ඔබේ කෙරටින් තව දුරටත් වැඩි කිරීම සඳහා පොදු කෙරටින් බිඳ දැමීමේ පුරුදුවලින් වළකින්න සහ keratin අඩංගු හෝ වැඩි කරන නිෂ්පාදන භාවිතා කිරීමට උත්සාහ කරන්න.
කෙරටින් වැඩි කිරීමට ආහාර ගැනීම
- කෙරටින් අඩංගු ආහාර අනුභව කරන්න.
කෙරටින් ස්වභාවිකව ගෝවා, බ්රොකොලි, ළූණු, ලීක්ස් සහ සුදුළූණු වැනි එළවළු වල දක්නට ලැබේ. ඔබේ ශරීරයේ කෙරටින් ස්වභාවිකව වැඩි කිරීමට මෙම ආහාර ඔබේ ආහාර වේලට ඇතුළත් කරන්න. මාළු, යෝගට් සහ අඩු මේද සහිත කිරි keratin හි අනෙකුත් හොඳ ආහාර ප්රභවයන් වේ
- ප්රෝටීන් බහුල ආහාර වේලක් ගන්න.
ඔබේ ශරීරයට වැඩි කෙරටින් සෑදීමට උපකාර කිරීම සඳහා ඔබේ ආහාර වේලට සෞඛ්ය සම්පන්න ප්රෝටීන් ඇතුළත් කරන්න. කුකුළු මස්, මාළු, බිත්තර සහ අඩු මේද සහිත කිරි ආහාර අනුභව කරන්න. රතු මස්වල මේදය අධික බව මතක තබා ගන්න, එබැවින් ඔබේ අනෙකුත් සෞඛ්ය අවශ්යතා ඔබේ කෙරටින්-හිතකාමී ආහාර සමඟ සමතුලිත කිරීමට වග බලා ගන්න. ඔබ නිර්මාංශ හෝ නිර්මාංශික නම්, walnuts, ආමන්ඩ් සහ බෝංචි වැනි ඉහළ ප්රෝටීන් නිෂ්පාදන මත සුලු කෑමක් ගන්න
- ඔමේගා-3 මේද අම්ල අනුභව කරන්න.
සතියකට කිහිප වතාවක් මේද මාළු ඔබේ ආහාර වේලට ඇතුළත් කරන්න. සැමන්, මැකරල්, හුරුල්ලන්, ට්රවුට්, සාඩින් සහ ටූනා ඔමේගා-3 මේද අම්ලවල හොඳ ප්රභවයන් වන අතර එමඟින් ඔබේ ශරීරය කෙරටින් සෑදීමට උපකාරී වේ. සැමන් සහ ටින් කළ ටූනා අවුන්ස 12කට සීමා කරන්න. සතියකට. ඔබ ගැබ්ගෙන ඇත්නම් මැකරල් කන්න එපා . එය ගර්භණී සමයේදී හොඳම වළක්වා ගත හැකි ඉහළ රසදිය මාළු ලෙස සැලකේ.
- ඔබේ විටමින් C පරිභෝජනය වැඩි කරන්න.
කෙරටින් සෑදීමට ඔබේ ශරීරයට විටමින් C අවශ්ය වේ. ඔබේ ආහාර වේලෙහි නැවුම් පලතුරු සහ එළවළු ඕනෑ තරම් ඇතුළත් කරන්න, මේවායේ විටමින් සී ඉහළ බැවින් විටමින් සී සඳහා හොඳම නිෂ්පාදන කිහිපයක් ඇතුළත් වේ
තැඹිලි සහ මිදි වැනි පැඟිරි පලතුරු සහ යුෂ කොමඩු, කිවි, අඹ, පැපොල් සහ අන්නාසි වැනි නිවර්තන පලතුරු ස්ට්රෝබෙරි, බ්ලූබෙරීස්, බ්ලැක්බෙරි, රාස්ප්බෙරි, ක්රැන්බෙරි සහ කොමඩු බ්රොකොලි, වට්ටක්කා සහ බ්රසල්ස් පැළ ගම්මිරිස් (කොළ සහ රතු), තක්කාලි සහ අර්තාපල් (පැණිරස සහ සුදු) ගෝවා, නිවිති සහ ටර්නිප් ග්රී වැනි කොළ කොළ
- බයෝටින් බහුල ආහාර අනුභව කරන්න.
නිරෝගී හිසකෙස් සහ සමක් සෑදීමට ඔබේ ශරීරයට බයෝටින් අවශ්ය වේ, අර්ධ වශයෙන් කෙරටින් නිෂ්පාදනයේ එහි කාර්යභාරය හේතුවෙන්. මේ පිළිබඳව වැඩි පර්යේෂණ සිදු කර නොමැති වුවද, බයෝටින් බහුල ආහාර ගැනීමෙන් හිසකෙස් සහ නියපොතු වල ගුණාත්මකභාවය වැඩි දියුණු කළ හැකිය. ආහාර වලින් බයෝටින් ලබා ගන්න.
බිත්තර (කහ මදය සමඟ) වට්ටක්කා, බෝංචි, කළු පැහැති කඩල, සෝයා බෝංචි සහ හතු වැනි එළවළු සම්පූර්ණ ධාන්ය කෙසෙල් ආමන්ඩ්, රටකජු, walnuts, pecans, රටකජු සහ ඒවායේ ගෙඩි බටර් වැනි ඇට වර්ග
- ඔබේ ආහාර වේලෙන් Cystine ලබා ගන්න.
Cystine ඔබේ සිරුරේ keratin ගොඩනැගීමේ ඒකකයක් බවට පත් වේ. නිතිපතා ආහාර වේලෙහි සිස්ටීන් බහුල ආහාර ඇතුළත් කරන්න. බිත්තර යනු සිස්ටීන් වල හොඳම ප්රභවයකි. අනෙකුත් හොඳ ආහාර විකල්ප වනුයේ හරක් මස්, ඌරු මස්, බීජ, සහ කිරි වේ. ඔබේ හදවතට සහ සමස්ත සෞඛ්යයට වඩා හොඳ සහ අඩු මේද විකල්ප තෝරන්න.
කෙරටින් වැඩි කරන නිෂ්පාදන භාවිතා කිරීම
- keratin මත පදනම් වූ හිසකෙස් නිෂ්පාදන ලබා ගන්න.
සමහර ෂැම්පු, කන්ඩිෂනර් සහ මෝස්තර නිෂ්පාදනවල කෙරටින් අඩංගු වේ. කාලයත් සමඟ මෙම නිෂ්පාදන අඛණ්ඩව භාවිතා කිරීම ඔබේ හිසකෙස් මත ප්රෝටීන් ගොඩනැගීමට උපකාරී වන අතර එමඟින් එය සිනිඳු සහ මෘදු වේ. ඔබේ දේශීය ඔසුසලේ හෝ රූපලාවන්ය සැපයුම් වෙළඳසැලේ මෙම නිෂ්පාදන සොයන්න .ඒවා පැහැදිලිව ලේබල් කළ යුතුය.
සමහර උදාහරණ ඇතුළත් වේ: කෙරටින් සංකීර්ණ ෂැම්පු එය 10 Miracle Shampoo Plus Keratin එකක් Sephora විසින් Keratin Perfect shampoo Suave Color Care Keratin Infusion ෂැම්පු හිසකෙස් තුනී කිරීම සඳහා Keranique Volumizing ෂැම්පු
- නිවැරදි පෝෂ්ය පදාර්ථ සහිත ෂැම්පු සහ කන්ඩිෂනර් තෝරන්න.
විටමින් E, විටමින් B5, යකඩ, සින්ක් සහ තඹ වලින් පොහොසත් හිසකෙස් නිෂ්පාදන භාවිතා කරන්න. මෙම පෝෂ්ය පදාර්ථ ඔබේ හිසකෙස් වල කෙරටින් නිෂ්පාදනය වැඩි කිරීමට ඉඩ ඇත. ලේබලයේ හෝ අමුද්රව්ය ලැයිස්තුවේ මෙම පෝෂ්ය පදාර්ථ සොයන්න
- ඔබේ හිසකෙස් සදහා straighten මැෂිමක් භාවිත නොකරන්න .
හිසකෙස් සදහා straighten මැෂිමක් භාවිතා කිරීමෙන් ඔබේ හිසකෙස් වල keratin තන්තු වල ව්යුහය වෙනස් කර හානි කළ හැක. ඔබ keratin වැඩි දියුණු කිරීමට සහ වැඩි කිරීමට උත්සාහ කරන්නේ නම්, හිසකෙස් සදහා straighten මැෂිමක් වඩා සිසිල් පසුබිමක ඔබේ හිසකෙස් වියලන්න.
- ඔබේ හිසකෙස් බ්ලීච් නොකරන්න.
ඔබේ හිසකෙස් සුදු කිරීම keratin සහ ඔබේ හිසකෙස් වල කැපුම් වලට හානි කරයි. මෘදු ඩයි වර්ග භාවිතා කිරීම කමක් නැත, නමුත් ඔබට ශක්තිමත්, සෞඛ්ය සම්පන්න keratin අවශ්ය නම් ඔබේ හිසකෙස් බ්ලීච් කිරීමෙන් වළකින්න
- ඔබේ හිසකෙස් හිරු එළියෙන් ආරක්ෂා කරන්න.
ඔබේ හිසකෙස් මත බ්ලීච් ලෙස ක්රියා කළ හැකි සහ keratin වලට හානි කළ හැකි එම ශක්තිමත් ගිම්හාන කිරණවලින් ඔබේ හිසකෙස් ආරක්ෂා කරන්න. ඔබ එළිමහනේ සිටින්නේ නම් පුළුල් තොප්පියක් පළඳින්න හෝ කුඩයකින් ආවරණය කරන්න. සිහින්, ලා පැහැති හිසකෙස් ඝන, රළු හිසකෙස් වලට වඩා හිරු හානිවලට ගොදුරු වේ. නිරාවරණය වූ සම මත හිරු ආවරණ පැළඳීමෙන් හෝ හිරු ආවරණ පැළඳීමෙන් ඔබේ සම හිරු එළියෙන් ආරක්ෂා කර ගන්න.
- පිහිනීමෙන් පසු ඔබේ හිසකෙස් හොඳින් සෝදන්න.
තටාකවල සහ උණුසුම් තටාකවල ක්ලෝරීන් විශාල ප්රමාණයක් අඩංගු වන අතර එය ඔබේ හිසකෙස් වියලීමට සහ keratin වලට හානි කරන රසායනයකි. ඔබ තටාකයක පිහිනීමට යන්නේ නම්, පසුව පිරිසිදු ජලයෙන් ඔබේ හිසකෙස් හොඳින් සෝදන්න.