ඔබේ ඇස් සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කරන ආහාර ඔබ ඔබේ ඇස්වලට වඩාත් සුදුසු ආහාර අනුභව කරන බව ඔබ සිතනවාද?

By Subodha May 10, 2022 10:48 AM GMT
Subodha

Subodha

in රචනා
Report

ආහාර සහ සෞඛ්‍යය අතර ශක්තිමත් සම්බන්ධයක් පෙන්නුම් කරන පර්යේෂණ පවතී. විවිධ ආහාර ඔබේ ඇස්වල සෞඛ්‍යය ඉහළ නංවන අතර පෙනීමට තර්ජනයක් වන රෝගවලින් ආරක්ෂා වීමට උපකාරී වේ යන අදහසට සහාය වන සාක්ෂි ද ඇත. ඔබේ ඇස්වල සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කරන ආහාර මෙන්න. 1. එළවළු

ගෝවා, කැරට් සහ බ්ලූබෙරීස් වැනි වර්ණවත් පලතුරු සහ එළවළු විටමින් A සහ ​​C හි විශිෂ්ට මූලාශ්‍ර වේ. ගෝවා ඔබේ ඇස්වල සෞඛ්‍යය ආරක්ෂා කිරීමේ කාර්යභාරයක් ඉටු කරන පෝෂ්‍ය පදාර්ථ දුසිම් ගණනකින් පොහොසත් වේ. ගමනේදී සුලු කෑම සඳහා කැරට් පරිපූර්ණයි. ඒවායේ විටමින් A විශාල ප්‍රමාණයක් අඩංගු වන අතර එය ඇසේ සුද ඇතිවීමේ බලපෑම සහ වයසට සම්බන්ධ අක්ෂි පරිහානිය අඩු කිරීමට උපකාරී වේ. මීට අමතරව, බ්ලූබෙරීස් ප්‍රතිඔක්සිකාරක වලින් පිරී ඇති අතර පිළිකා, ඇසේ සුද, ග්ලුකෝමා, හෘද රෝග සහ වෙනත් තත්වයන් ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කරයි.

2. බිත්තර

සම්පූර්ණ බිත්තර ආහාරයට ගැනීම නරක නොවන බව ඔබ දන්නවාද? බිත්තර, විශේෂයෙන්ම බිත්තර කහ මදය විටමින් සහ සින්ක්, ලුටීන් සහ විටමින් A වැනි පෝෂ්‍ය පදාර්ථ අඩංගු වේ. ඒවා අක්ෂි පරිහානියේ වේගය සමනය කිරීමට සහ මන්දගාමී කිරීමට සහ ඔබේ වයසට සම්බන්ධ අක්ෂි පරිහානියේ අවදානම අඩු කිරීමට දන්නා කරුණකි. බිත්තර වියළි ඇස් සහ රාත්‍රී අන්ධභාවයෙන් ආරක්ෂා වන අතර අක්ෂි සෞඛ්‍යය සහ ක්‍රියාකාරිත්වය ප්‍රවර්ධනය කරයි.

3. මාළු

ටූනා, සැමන්, සාඩින් සහ මැකරල් වැනි මේද සීතල වතුර මාළු ඔමේගා-3 මේද අම්ල වලින් පොහොසත් වන අතර එමඟින් වියළි ඇස්, ඇසේ සුද සහ අක්ෂි පරිහානියට එරෙහිව ආරක්ෂා වීමට උපකාරී වේ. බිත්තර මගින් දෘෂ්ටි විතානයේ සෞඛ්‍යය ආරක්ෂා කරන අතර ඇසේ ගිනි අවුලුවන තත්වයන් මන්දගාමී කරයි.

4. කිරි නිෂ්පාදන

කිරි සහ යෝගට් අක්ෂි සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කිරීම සඳහා විශිෂ්ටයි. කැල්සියම් සහ පොස්පරස් හැරුණු විට ඒවා සින්ක් සහ විටමින් A වලින් පිරී ඇත. විටමින් A කෝනියා ආරක්ෂා කිරීමට උපකාරී වන අතර සින්ක් අක්මාවෙන් විටමින් A ඇස්වලට ප්‍රවාහනය කරයි. සින්ක් රාත්‍රී පෙනීම සඳහා උපකාරී වන අතර ඇසේ සුද ඇතිවීම වළක්වයි..

5. පැඟිරි පලතුරු

ඇස්වලට ඉහළ පරිවෘත්තීය වේගයක් ඇති අතර පරිවෘත්තීය ප්‍රතික්‍රියාවල ප්‍රතිඵලයක් ලෙස නිපදවන විෂ ද්‍රව්‍ය ඉවත් කිරීමට ප්‍රතිඔක්සිකාරක නිරන්තරයෙන් අවශ්‍ය වේ. දොඩම්, බෙරි සහ කිවි වැනි පැඟිරි පලතුරු විටමින් C වලින් පිරී ඇත. එය ප්‍රතිඔක්සිකාරකයක් වන අතර එය ඔබේ අක්ෂි මාංශ පේශි හානිවලින් ආරක්ෂා කරයි.එසේම විටමින් C ඇස්වල ඇති රුධිර නාලවල සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කිරීමට ද උපකාරී වේ.