මේ දිනවල කිරි සඳහා හොඳම කිරි නොවන විකල්ප මෙන්න...
මේ දින වල කිරි බොන්න නම් හොද හැටි අත මිට සරු වෙන්න ඕන. සමරු අතේ සල්ලි තිබ්බත් අද කිරි පිටි හොයා ගන්නවා කියන එක ලේසි වැඩක් නෙවෙයි. ඒ දේවල් අස්සේ මෙන්න අපි ගෙනාවා කිරි සඳහා හොඳම කිරි නොවන විකල්ප ගණනක් .
1. සෝයා කිරි
සෝයා කිරි සෝයා බෝංචි හෝ සෝයා ප්රෝටීන් සමග සකස් කර ඇති අතර, එහි රසය සහ අනුකූලතාව වඩා හොඳ කිරීමට ඝනකාරක සහ එළවළු තෙල් අඩංගු වේ.
සෝයා කිරි සෑදිම සදහා අවශ්ය වෙන්නේ
සෝයා බෝංචි අවුන්ස 10
වතුර කෝප්ප 12
ලුණු හෝ සීනි ස්වල්පයක්
සෝයා බෝංචි එක රැයක් පුරාවට පෙගෙන්නට තබන්න හොඳින් පෙඟුනු සෝයා බෝංචි හොඳින් සෝදා වතුර කෝප්ප 12 සමග විනාඩි දහයක් පමණ තම්බා ගන්න තම්බාගත් සෝයා බෝංචි එම ජලය සමග හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න එම මිශ්රණය තවත් විනාඩි කිහිපයක් අඩු ගින්දරේ ලිප තබා උතුරවා ගන්න ඔබට අවශ්ය පමණට ලුණු හෝ සීනි ස්වල්පයක් අවසානයට එකතු කරගන්න
පෝෂණය සම්බන්ධයෙන් ගත් කල, සෝයා කිරි කිරි කිරි වලට වඩා කිරි නොවන නිෂ්පාදන සඳහා වඩා හොඳ ආදේශකයකි. එහි ප්රෝටීන් සමාන ප්රමාණයක් අඩංගු වන නමුත් ඒවායේ කාබෝහයිඩ්රේට්, මේද සහ කැලරි ප්රමාණයෙන් අඩක් පමණ ඇත. එබැවින් සෝයා කිරි සෝයා ප්රෝටීන් වලින් සකස් කර ඇති අතර එය විකල්පයක් ලෙස පරිභෝජනය කළ හැකිය.
2. ආමන්ඩ් කිරි
ආමන්ඩ් කිරි සම්පූර්ණ ආමන්ඩ්, ජලය සහ ආමන්ඩ් බටර් සමඟ සකස් කර ඇත. එය තේ, කෝපි සහ ස්මූතිවලට එකතු කළ හැකි අතර අතුරුපස හෝ ආහාර සෑදීමේදී කිරි කිරි සඳහා ආදේශකයක් ලෙසද භාවිතා කළ හැකිය. එය වයනයෙහි සැහැල්ලු වන අතර යම් පැණිරස හා සාරවත් රසයක් ඇත. පැණිරස නොකළ ආමන්ඩ් කිරි කෝප්පයක (මිලි ලීටර් 240) කාබෝහයිඩ්රේට් ග්රෑම් 1-2 ක්, මේද ග්රෑම් 2.5 ක්, කැලරි 30-35 ක් සහ ප්රෝටීන් ග්රෑම් 1 ක් අඩංගු වේ. අඩුම කැලරි කිරි නොවන කිරි සොයන තැනැත්තා, අඩු කැලරි ප්රමාණයක් පරිභෝජනය කිරීමට අවශ්ය හෝ අවශ්ය අයට එය විශිෂ්ට තේරීමකි.
3. ඕට් කිරි
ඕට් කිරි ඕට්ස් සහ ජලයෙන් සකස් කර ඇත. ඕට් කිරි ස්වභාවිකව මෘදු හා මිහිරි රසයක් ඇත. එය කිරි කිරි මෙන් ආහාර පිසීම සඳහා භාවිතා කළ හැකි අතර කෝපි, ස්මූති සහ බේක් කරන ලද භාණ්ඩවලට එකතු කරන විට හොඳ රසයක් ඇත. කෝප්පයක (මිලි ලීටර් 240) කාබෝහයිඩ්රේට් ග්රෑම් 15 ක්, ප්රෝටීන් ග්රෑම් 4 ක්, මේද ග්රෑම් 2.5 ක් සහ කැලරි 130 ක් අඩංගු වේ. කිරි කිරිවල අඩංගු කැලරි ප්රමාණයම එහි අඩංගු වේ.
ඕට් කිරි මිල අඩු වන අතර එය නිවසේදීම සෑදීමට පහසුය. විශාල භාජනයේදී ඕට්ස් සම්පූර්ණයෙන්ම ජලයේ ගිල්වා පොඟවා ගන්න. මෙය එක රැයකින් සිදු කරනු ඇත, නමුත් ඔබට එය කළ නොහැකි නම් අවම වශයෙන් විනාඩි 30 ක් වත් පොඟවා ගන්න. ඕට්ස් කුඩා භාජනයට දැමීමට පෙර ඒවා සෝදා ඉවත් කරන්න. ඔවුන් පොඟවා ගත් ජලය ඉවත් කරන්න. ඔබේ බ්ලෙන්ඩරයට ඕට්ස් සහ ජලය එක් කර සිනිඳු වන තුරු මිශ්ර කරන්න සිහින් පෙරනයකින් කිරි පෙරා ගන්න. සාමාන්යයෙන් මෙම කිරි දින 5 ක් දක්වා පවතී.
4.කුරහන් කිරි/කැද
කුරක්කන් පිටි ග්රෑම් 100 වතුර කෝප්ප 1 දී කිරි කෝප්ප එක හමාරක් සව් ග්රෑම් 50 ක් ලුණු කුඩු රස අනුව සාදන අයුරු කුරක්කන් පිටි මැටි භාජනයකට දමා වතුර සුළු ප්රමාණයක් එක් කර පිට්ටු සාදන ආකාරය ට පිටි කැට සාදා ගන්න. භාජනයක් ගෙන එයට දියකිරි දමා ලිප තබා උතුරු වන්න.උතුරන අතර තුර එයට ලුණු ,පිටි කැටිති මිශ්ර කර හැඳි ගාමින් තම්බා ගන්න. තැම්බුණු පසු මිටි කිරි එකතු කරමින් යළිත් හැඳි ගා ලිපෙන් බා ගන්න. ඉන් පසු වීදුරුවලට දමා ගන්න .
5.කිතුල්පිටි කිරි
අවශ්ය දේවල් වන්නේ කිතුල් පිටි ග්රෑම් 50 ක් වතුර කෝප්ප හයක් මිටි කිරි කෝප්ප දෙකක් ලුණු අවශ්ය ප්රමාණයට අවශ්ය නම් සීනි සාදන ක්රමය කිතුල් පිටි වල ට වතුර මිශ්ර කර කැඳ පිස ගන්නා ආකාරයට හැදිගාමින් විනාඩි දහයක් පමණ තම්බා ගන්න. ඉන්පසු එයට මිටි කිරි එකතු කර බුබුළු දමන තෙක් මඳ ගින්නේ තබන්න. අවශ්ය තරමට ලුණු එකතු කර හැඳි ගා ලිපෙන් ඉවතට ගන්න .
6. සහල් කිරි
සහල් කිරි සකස් කරනු ලබන්නේ බිම සුදු හෝ දුඹුරු සහල් සහ ජලයෙනි. එහි රසය සහ වයනය වැඩි දියුණු කිරීම සඳහා එහි ඝණීකාරක අඩංගු වේ. සහල් කිරි ස්වභාවිකව මෘදු හා රසයෙන් පැණිරසයි. එය ජලීය අනුකූලතාවයක් ඇති අතර ස්මූතිස්, අතුරුපස සහ ඕට් මස් සමඟ හෝ තනිවම පානය කරන විට එය විශිෂ්ට රසයෙන් යුක්ත වේ. කෝප්පයක (මිලි ලීටර් 240) කාබෝහයිඩ්රේට් ග්රෑම් 9.2 ක්, ප්රෝටීන් ග්රෑම් 0.3 ක්, මේද ග්රෑම් 1 ක් සහ කැලරි 47 ක් අඩංගු වේ. කිරි කිරිවල අඩංගු කැලරි ප්රමාණයට සමාන කැලරි ප්රමාණයක් සහල් කිරිවල අඩංගු වේ. එහි ප්රෝටීන් සහ මේදය අඩු නමුත් කාබෝහයිඩ්රේට් ඉහළයි.
කිරි යනු සාමාන්ය ආහාර තේරීමක් වුවද, අප සතුව විශාල ආදේශක ලැයිස්තුවක් තිබේ! කිරි කිරි සඳහා ඇති හොඳම සහ වඩාත් සුදුසු විකල්ප අපි සාකච්ඡා කර ඇත. ඔබ කැමති කිරි තෝරාගැනීමේදී, ඔබේ සෞඛ්යය පරීක්ෂා කර ගනිමින් සීනි රහිත හෝ පැණිරස නොකළ කිරි තෝරා ගැනීමට වග බලා ගන්න. ප්රෝටීන, කාබෝහයිඩ්රේට්, මේද, කැලරි යනාදියෙන් පොහොසත් කිරි නොවන ආදේශක විවිධ වර්ග ඇති අතර ඒවායින් සමහරක් ඉහත ඡේදයේ දැනටමත් සාකච්ඡා කර ඇත. ඉතින්, කිරි කිරි වෙනුවට විකල්පයක් ලෙස භාවිතා කරන විවිධ කිරි නොවන නිෂ්පාදන මොනවාදැයි දැන් ඔබට පැවසිය හැකිද? ඔබේ රස අංකුර භුක්ති විඳින්න!
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග |