අමු ද්‍රව්‍ය හතරකින් රසම රස අයිස්ක්‍රීම් ගෙදරදිම හදමු..

Sri lanka Food Recipes
By Subodha Jun 23, 2022 10:20 AM GMT
Subodha

Subodha

in රචනා
Report

ලොකු කුඩා කවුරුත් ආසාවෙන් රස බලන කෑමක් තමයි මේ අයිස්ක්‍රීම් කියන්නේ . ඔනම විශේෂ අවස්ථාවකට උනත් අයිස්ක්‍රීම් අපිට නැතුවම බැරි කෑමක් වෙලා. මේ දින වලනම් කඩේකින් අයිස්ක්‍රීම් ගන්න තියා හිතන්න වත් බැරි තරමට ගණන් ගිහින් ඒ නිසා අපි ගෙදරදිම අයිස්ක්‍රීම් හදාගෙන කන්න මෙන්න අපි අද වැනිලා අයිස්ක්‍රීම් රෙසිපි එකක් ගෙනාවා.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය -

  • සුදු සීනි කෝප්ප 1ක්
  • විපින් ක්‍රීම් කෝප්ප 1ක්
  • කිරි කෝප්ප 2 ¼
  • වැනිලා සාරය තේ හැදි 2 

සාදන අයුරු-

  • සීනි, ක්‍රීම් සහ කිරි සාස්පාන් එකකට දමා සීනි දිය වන තුරු මද ගින්දරේ බීට් කරන්න. මිශ්‍රණය උණුසුම් වන තෙක් රත් කර දාරය වටා කුඩා පෙණ වළල්ලක් දිස් වේ. ක්‍රීම් මිශ්‍රණය විශාල මිනුම් කෝප්පයක් වැනි වත් කළ හැකි භාජනයකට මාරු කරන්න. වැනිලා සාරය කලවම් කර අවම වශයෙන් පැය 2 ක් වත් තරයේ මිශ්‍ර කරන්න. මිශ්‍රණය නොගැඹුරු ඇලුමිනියම් භාජන දෙකකට බෙදා ප්ලාස්ටික් එතුමකින් ආවරණය කර ශීතකරණයේ තබන්න. පැය 4-6 කට පසු ශීතකරණයෙන් ඉවත් කර හැන්දක් භාවිතා කර මිශ්‍රණ එකතු කර තරයේ මිශ්‍ර කිරීමෙන් අනවශ්‍ය අයිස් සෑදීමක් බිඳ දමන්න. නැවතත් මිශ්‍රණය ප්ලාස්ටික් එතුමකින් ආවරණය කර පියනක් තබා අවම වශයෙන් පැය 6-8 ක් ශීතකරණයේ තබන්න. පසුව ශිතකරණයෙන් ඉවත් කොට භාවිත කරන්න.


ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග 
Join Now


  

GalleryGalleryGalleryGalleryGallery