ඔබත් තේ පානය කරනවාද..? උණුසුම් තේ කෝප්පයක සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ 5ක් මෙන්න..

Green Tea
By Subodha May 23, 2022 03:59 AM GMT
Subodha

Subodha

in රචනා
Report

තේ බීම වල ඇති පොලිෆෙනෝල් විවිධ සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ ලබා දීම සඳහා ප්‍රසිද්ධය. මෙම පානය පිළිකා අවදානම අඩු කිරීමට ද උපකාරී වේ. තැම්බූ තේ කෝප්පයක් සාම්ප්‍රදායික ඖෂධයක් ලෙස සැලකේ. තේ පානය කරන චීන සහ ජපන් ජාතිකයන්ගෙන් මෙම මැජික් ඖෂධයේ ඖෂධීය බලපෑම් එහි ඇති පෝෂණ ගුණයෙන් ප්‍රයෝජන ගැනීමට සඟවා නැත. තේ බීම වල ඇති පොලිෆෙනෝල් විවිධ සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ ලබා දීම සඳහා ප්‍රසිද්ධය. තේ වල අඩංගු කැටචින්, තේෆ්ලැවින් සහ තෙආරුබිගින් වැනි සංයෝග ප්‍රති-ගිනි අවුලුවන, පිළිකා මර්දන සහ හෘද ආරක්ෂණ ගුණ පවා ඇත. ‍

1. බර අඩු කර ගැනීමට උපකාරී වේ

ඔබ බර අඩු කර ගැනීමට අදහස් කරන්නේ නම්, ඔබේ ආහාර වේලට තේ එකතු කිරීමට උත්සාහ කළ යුතුය. තේ වල ඇති ෆ්ලේවනොයිඩ් (කැටචින් ලෙස හැඳින්වේ) ඔබේ පරිවෘත්තීය වැඩි දියුණු කරනවා පමණක් නොව මේදය බිඳ දැමීමටද උපකාරී වේ. ප්‍රවීණයන් ඔවුන්ගේ බර අඩු කර ගැනීමේ සැලැස්මේ ඕනෑම කැලරි රහිත බීම සොයන අයට හරිත තේ පරිභෝජනය නිර්දේශ කරයි.

2. පිළිකාවට එරෙහිව සටන් කිරීමට උපකාරී වේ

කොළ සහ කළු තේ වල දක්නට ලැබෙන ක්ෂුද්‍ර පෝෂක (පොලිෆෙනෝල්) ඔබේ ශරීරයේ පිළිකා සෛල වර්ධනය නියාමනය කිරීමට උපකාරී වේ. එබැවින් මෙම පාන වර්ග ආහාරයට ගැනීමෙන් පිළිකා ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කළ හැකිය. එසේම හරිත තේ වල අඩංගු අත්‍යවශ්‍ය කැටචින් පිළිකා මර්දන ගුණ ඇති බව දන්නා කරුණකි.

3. මානසික සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කරයි

ආතතියෙන් සිටින විට තේ පානය කිරීමට කැමති අය ඔබ දන්නවාද? ඇත්තටම මේක පිටිපස්සේ විද්‍යාවක් තියෙනවා. තේ වල සංයුතිය සහ ගුණාංග ආතතිය, කාංසාව සහ හිසරදය සමනය කිරීමට දන්නා කරුණකි. ස්නායු ආබාධ ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කිරීමට තේ ද උපකාරී වේ. මානසික සෞඛ්‍යයට අවදානම් සාධක ලෙස වෙනත් ආකාරයකින් සම්බන්ධ වී ඇති විෂ ද්‍රව්‍ය සේදීමට ද එය උපකාරී වේ.

4. ආහාර දිරවීම වැඩි දියුණු කිරීමට උපකාරී වේ

පාචනය, මලබද්ධය, වණ සහ උදරාබාධ වලින් පෙළෙන අය බොහෝ විට ඖෂධීය තේ පානය කිරීමට උපදෙස් දෙනු ලැබේ. මෙයට හේතුව තේ වල ඇති ටැනින් බඩවැල්වල දැවිල්ල අඩු කිරීමට උපකාරී වීමයි. ඖෂධීය තේ වලට අමතරව, සමහර අය බඩට සහනයක් ලබා ගැනීමට ඉඟුරු සහ ගම්මිරිස් තේ ද පරිභෝජනය කරති.

5. හෘද සෞඛ්‍යය ප්‍රවර්ධනය කරයි

තේ වල ඇති ප්‍රති-ගිනි අවුලුවන ගුණාංග ධමනි පටක සමනය කිරීමට උපකාරී වන අතර එමඟින් හෘදයාබාධ, රුධිර කැටි ගැසීම සහ ආඝාතය ඇතුළු හෘද වාහිනී රෝග ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කරයි.