හැමෝම කන්න ආස කජු අලුත්ම රසකට හදාගමු මෙන්න.

Healthy Food Recipes Sri lanka Food Recipes Sri Lanka Food Crisis
By Subodha Aug 08, 2022 10:19 AM GMT
Subodha

Subodha

in රචනා
Report

ශ්‍රී ලාංකේය ආහාර පිසීමේදී ඇත්තෙන්ම විශේෂයි. මක්නිසාද යත් විටෙක ඔබට ඔබේ ශරීරයට හිතකර ආහාර සාදන අතර මෙම මෘදු කුළුබඩු සහිත කජු ව්‍යංජන වට්ටෝරුවත් එලෙස සාදන ලද්දකි. මෙය බොහෝ විට විශේෂ අවස්ථා වලදී පිරිනමනු ලබන අතර, එහි මෘදු ක්‍රීම් සහ හැපෙන රස සහිත ශ්‍රී ලංකා කජු ව්‍යංජනය ඔබට සියලු වර්ගවල මෙනු වර්ගවල පාහේ ප්‍රශංසා කරයි.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය - 

  • කජු 250 g
  • ලූනු 50 g
  • අමු මිරිස්
  • කරපිංචා
  • කහ
  • පොල් කිරි 250 ml
  • මිරිස් කුඩු
  • ලුණු තේ හැන්දක 1ක්
  • මහදුරු
  • තෙල්

සාදන අයුරු - 

  • කජු සෝදන්න, ඉන්පසු ඒවා පැය කිහිපයක් වතුර භාජනයක පොඟවා ගන්න. ළූණු සහ මිරිස් කපන්න. කජු වතුරෙන් ඉවත් කර, මිරිස්, කරපිංචා , කහ, පොල් කිරි, මිරිස් කුඩු, ලුණු, මහදුරු සහ කරපිංචා සමඟ සියල්ල සාස්පාන් එකකට දමන්න. විනාඩි 5 ක් ලිපමත තබා උයන්න. පසුව එය බා ගෙන නැවත වෙනත් හට්ටියක් ලිපතියා ගන්න. තෙල් දමාගෙන රත් කර විනාඩි කිහිපයක් ළූණු දමන්න. කජු මිශ්‍රණය එකතු කර තවත් විනාඩි 3ක් 4 ක් පිස ගන්න..


ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග
Join now