ජම්බු වල සෞඛ්ය ප්රතිලාභ ගැන ඔබ දන්නවාද..
ජම්බු ආහාර සහ ඖෂධීය අරමුණු සඳහා භාවිතා කරන බව ඔබ දන්නවාද? එය Syzgium Jambos යන විද්යාත්මක නාමයෙන් ද හැඳින්වේ. දියවැඩියාවෙන් ආරක්ෂා වීම, වඩා හොඳ ආහාර ජීර්ණ පද්ධතිය, වැඩි දියුණු කරන ලද ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය, පිළිකා වැළැක්වීම, උණ අඩු කිරීම සහ අපස්මාර රෝගවලට ප්රතිකාර කිරීම ඇතුළු සෞඛ්ය ප්රතිලාභ කිහිපයක් මෙම පලතුරේ ඇත.
1. දියවැඩියාව පාලනය කරයි
ජම්බු වල ජම්බෝසීන් අඩංගු වේ, එය පිෂ්ඨය සීනි බවට හුවමාරු කිරීම අවහිර කිරීමට හෝ නියාමනය කිරීමට හැකි ඇල්කලෝයිඩ් වර්ගයකි. දියවැඩියාව වැළඳීමේ අවදානමක් ඇති පුද්ගලයින් සඳහා මෙය අත්යවශ්ය වේ.
2. ආහාර දිරවීමට උපකාරී වේ
ජම්බු වල ඇති ඉහළ තන්තු අන්තර්ගතය ආහාර ජීර්ණ පත්රිකාව හරහා ආහාර ගමන් කිරීම නියාමනය කිරීම සඳහා විශිෂ්ටයි. මෙය මල බද්ධය සහ අනෙකුත් සෞඛ්ය ගැටලු ඉවත් කිරීමට උපකාරී වේ. මීට අමතරව, ජම්බු වල බීජ පාචනය සහ අතීසාරය වැළැක්වීම සඳහා භාවිතා කර ඇත.
3. පිළිකා වළක්වයි
ජම්බු වල විටමින් C සහ A සමඟ සක්රීය කාබනික සංයෝග අඩංගු වේ. මුල් අධ්යයනයන් සහ සාම්ප්රදායික වෛද්ය පර්යේෂණ මගින් පුරඃස්ථ ග්රන්ථියේ පිළිකා සහ පියයුරු පිළිකා ඔබේ ආහාර වේලට එකතු කිරීමත් සමඟ අඩු කළ හැකි බව සනාථ කරයි.
4. විෂ වීම අඩු කරයි
ජම්බු කසාය වසර ගණනාවක් තිස්සේ ඩයුරටික් ද්රව්යයක් ලෙස භාවිතා කර ඇත. අපගේ ශරීරයේ සමස්ත සෞඛ්යය සහ පරිවෘත්තීය වැඩි දියුණු කරන අතරම අක්මාව හා වකුගඩු වලින් විෂ ඉවත් කිරීමට මෙය උපකාරී වේ.
5. හෘද සෞඛ්යය වැඩි දියුණු කරයි
ජම්බු වල තන්තු සහ පෝෂ්ය පදාර්ථ අඩංගු වන අතර එය කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම පාලනය කිරීමට ධනාත්මක බලපෑමක් පෙන්නුම් කරයි, ධමනි සිහින් වීමේ අවදානම අඩු කරයි. ආඝාත, හෘද රෝග සහ හෘදයාබාධ වැනි හෘද වාහිනී ගැටළු වළක්වයි.
6. ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය වැඩි දියුණු කරයි
ජම්බු වල ක්රියාකාරී සහ වාෂ්පශීලී සංයෝග අඩංගු වන අතර ඒවා ක්ෂුද්ර ජීවී හා ප්රති-දිලීර විරෝධී බලපෑම් සමඟ සම්බන්ධ වේ. විවිධ ආසාදන වලින් සම ආරක්ෂා කර ගත හැකි අතර විවිධ රෝග වලට එරෙහිව ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය වැඩිදියුණු කළ හැකි බව අධ්යයනවලින් ඔප්පු වී ඇත.
7. මුත්රාශයේ ආසාදන වලට ප්රතිකාර කරයි
මුත්රාශයේ ආසාදනවලින් පෙළෙන අය ජම්බු තම ආහාර වේලට ඇතුළත් කළ යුතුය. පලතුරු වල රසායනික සංයෝග අඩංගු වන අතර එය විෂ ඉවත් කිරීමට උපකාරී වේ. එය මුත්රාශයේ ගැටලුවලින් පෙළෙන පුද්ගලයන් සඳහා මුත්රා බැහැර කිරීම උත්තේජනය කළ හැකි ස්වභාවික මුත්රා නාශකයකි. මීට අමතරව, ජම්බු පරිභෝජනය වකුගඩු ගල් සෑදීම වැළැක්වීමට ද උපකාරී වේ.
8. අස්ථි ශක්තිමත් කිරීම
අස්ථි සෞඛ්යය පවත්වා ගැනීම සඳහා ජම්බු වල ශක්තිමත් කැල්සියම් අන්තර්ගතයක් ඇත. ග්රෑම් 100ක ජල ඇපල් ගෙඩියකින් කැල්සියම් මිලිග්රෑම් 29ක් ලබා ගත හැක. මෙම පලතුර දිනපතා ආහාරයට ගැනීමෙන් කැල්සියම් අවශ්යතාවය සපයා ගත හැකි අතර අස්ථි ශක්තිමත් කරයි.
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග |