රුලං අලුවා කෑල්ලක රස බලමුද?
Healthy Food Recipes
Sri lanka Food Recipes
By Wayomi
තේ මේසයට රස රුලං අලුවා රෙසිපි එකක් මෙන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය
🔸 බැදපු රුලං 250 g ක්
🔸 පොල් 150g ක්
🔸 රතු සීනි 400g ක්
🔸 කජු ස්වල්පයක්
🔸 කුඩුකර ගත් එනසාල් ඇට කීපයක්
🔸 වතුර කෝප්ප තුන් කාලක්
🔸 ලුණු ස්වල්පයක්
🔸 වැනිලා ස්වල්පයක්
සාදාගන්න ආකාරය
🔸 මුලින්ම රතු සීනි ටික භාජනයට දාලා වතුරත්, එනසාල් ටිකත් දාලා ලිපෙන් තියන්න
🔸 සීනි ටික දිය වෙලා භාජනය වටෙන් බුබුළු දානකොට පොල් ටික එකතු කරන්න
🔸 පසුව කජු , ලුණු , වැනිලා ටිකත් එකතු කරගන්න
🔸 ඉන්පසු ලිපෙන් බාගෙන බැදපු රුලං ටික ටික එකතු කරගන්න
🔸 ට්රේ එකකට බැදපු රුලං ටිකක් ඉස, ඉන්පසු හදාගත් රුලං මිශ්රණය එකතු කරන්න
🔸 තුනී කරපු ගමන්ම කෑලි ඉරි ගහලා තියාගන්න. හොඳින් නිවුණට පසු කෑලි වෙන් කර ගන්න
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමඟ |