හවසට ජාමෙට කියාපු කෑමක්.
හාල් කියන්නේ ගෙදරක නැති වෙන ආහාර ද්රවයක් නෙවෙයි නෙවෙයි. ඉතින්හාල් පිටි කරලා හදාගන්න පුළුවන් රස ස්නැක් රෙසිපි එකක් ගැනයි මේ කියන්න යන්නේ.
අවශ්ය ද්රව්ය
🟠 සෝදා දියබේරාගත් කැකුළු හාල් කෝප්ප 1 /2
🟠 වියළි අමුමිරිස් කරල් 4
🟠 රටකජු කෝප්ප 1/4
🟠 චොප්කරගත් ළූණු ගෙඩි කෝප්ප 1 /4
🟠 කරපිංචා
🟠 කොත්තමල්ලි කොළ
🟠සූදුරු තේ හැඳි 1 /2
🟠 ලුණු කුඩු ස්වල්පයක්
🟠 දෙහි යුෂ
🟠 වතුර
🟠 බැදගැනීමට තෙල්
සාදාගන්න ආකාරය
🟠 පෑන් එකක් ලිපේ තියලා ඒකට කැකුළු හාල්, වියළි අමුමිරිස් කරල්, රටකජු දාලා අඩු ගින්නෙන් හාල් වල පැහැය වෙනස් වෙනකන් බැදගන්න.
🟠 මේ මිශ්රණය පවුඩර් එකක් වෙනකන් ග්රයින්ඩ් කරගන්න.
🟠 දැන් ඒ පවුඩර් එක වෙනම බෝල් එකකට දා ගන්න.
🟠 ඒකටම ළූණු, කරපිංචා, කොත්තමල්ලි කොළ සූදුරු, ලුණු, දෙහි යුෂ දාලා හොඳින් අතින් කලවම් කර ගන්න.
🟠 වතුර ටිකක් දාලා ඩෝ එකක් එන විදියට අනා ගන්න.
🟠 ඒකෙන් පොඩි බෝල හදාගන්න.
🟠 දැන් මේ හදාගත්ත බෝල ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැවන තුරු බැදගන්න.
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමඟ |