රසගුණ පිරි රටකජු චට්නි රෙසිපි එකක්.
Healthy Food Recipes
Sri lanka Food Recipes
By Wayomi
තම්බලා,බැදලා කන රටකජු වලින් රස චට්නි එකක් හදමුද?
අවශ්ය ද්රව්ය
? රට කජු ග්රෑම් 200
? සුදුළූණු බික් 4-5ක්
? ලොකු ළූණු ගෙඩි 1/2
? කෑලි මිරිස් මේස හැඳි 2
? අබ මේස හැඳි 1
? තෙල් ස්වල්පයක්
? කරපිංචා කොළ කිහිපයක්
? ලුණු
සාදාගන්න ආකාරය
? රට කජු ටික කබලේ බැදලා පොතු අයින් කරගන්න.
? පෑන් එකට තෙල් ටිකක් දාලා රත්වෙනකොට ලියාගත් ළූණු හා සුදුළූණු ටික දාලා තෙම්පරාදු කරන්න.
? ටිකක් රන්වන් පාට වෙනකොට අබ ටික එකතු කරන්න.
? ඉන්පසු කෑලි මිරිස් හා ලුණු රස අනුව දාගන්න.
? අන්තිමට රට කජු ටික එකතු කරගන්න.
? හොඳට තෙම්පරාදු වුණාට පසු ලිපෙන් බාලා ටිකක් නිවෙන්න තියල බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමඟ |