දන්න මුරුංගා වල නොදන්න ගුණ..
ඉන්දියාවට ආවේණික වූ සහ සියවස් ගණනාවක් තිස්සේ අප විසින් පරිභෝජනය කරන ලද නව සුපිරි ආහාරයක් වෙත ලෝකය සෙමෙන් අවදි වෙමින් සිටී. මුරුංගා සෞඛ්ය ප්රතිලාභ අතර දියවැඩියාව, රක්තහීනතාවය, ආතරයිටිස්, අක්මා සහ හෘද රෝග, සහ ශ්වසන, සම සහ ආහාර ජීර්ණ ආබාධ වැනි රෝගවලට ප්රතිකාර කිරීම සහ වැළැක්වීම ඇතුළත් වේ. මෙම ගසේ පොතු, කොළ, මල්, ගෙඩි, බීජ සහ තෙල් භාවිතා කළ හැකිය.
ඉන්දියාවේ, මුරුංගා කැබලි ව්යංජන සෑදීමට භාවිතා කරන අතර සාම්බාර් ආදියට එකතු කළ හැකිය. එය කුඩු ලෙසද පරිභෝජනය කළ හැකිය - නැවුම් කොළ වියළා කුඩු කර කුඩු බවට පත් කරයි. මුරුංගා බොහෝ විටමින් සහ ඛනිජ ලවණවල විශිෂ්ට ප්රභවයකි. මුරුංගා කුඩු ආකාරයෙන් ඇති බව පර්යේෂණවලින් හෙළි වී ඇත.
- ආතතියට එරෙහිව සටන් කරයි.
- දියවැඩියාවේ රෝග ලක්ෂණ අඩු කර ගත හැක
- එය හෘද වාහිනී රෝග ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කරයි.
- මුරුංගා වලට සාමාන්ය ආසාදන වලට එරෙහිව සටන් කළ හැක
- මුරුංගා තුවාල ඉක්මනින් සුව කිරීමට උපකාරී වේ
- මුරුංගා මොළයේ සෞඛ්යය වැඩි කරයි
- මුරුංගා අක්මා සෞඛ්යය ආරක්ෂා කරයි
- පිළිකා නාශක ගුණ ඉතා ඉහළ ය.
- බැක්ටීරියා නාශක, දිලීර නාශක සහ වෛරස් මර්දන හැකියාව ඇත.
- හෘදය වස්තුව ආරක්ෂා කරයි.
- කොලෙස්ටරෝල් පාලනය කරයි.
- මව්කිරි ස්රාවය වර්ධනය කිරීමේ හැකියාවක් ඇත.
- ශරිරයේ රක්තහීනතාවය නැති කරයි.
- මුරුංගා කොළවල පෝෂණ සාන්ද්රණය ඉතා වැඩිය.
- මුරුංගා කොළවලට ශරීරයේ විෂ ඉවත් කිරීමේ හැකියාව ඇත.
- ඇදුම සහ සෙම වැළැක්වීමේ විශේෂ හැකියාව පවතී.
- මුරුංගා කොළ තයිරොයිඩ් ග්රන්ථියේ රෝගවලට මනා ඖෂධයකි.
- මුරුංගාවල අඩංගු කැල්සියම් ප්රමාණය ඉතා ඉහළ බැවින් අස්ථි වර්ධනය කිරීමේ හැකියාව ඇත.
- මුරුංගාවල අඩංගු යකඩ ප්රමාණය ඉතා ඉහළ බැවින් රුධිරයේ හිමොග්ලොබින් වර්ධනය කරයි.
- මුරුංගා පෝෂ්ය පදාර්ථ වලින් පිරී ඇත
විටමින්, ඛනිජ ලවණ, කැල්සියම් සහ පොටෑසියම් අඩංගු හැරුණු විට මුරුංගා ඇමයිනෝ අම්ල වලින් පොහොසත් ය. ඇමරිකා එක්සත් ජනපදයේ කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුවේ පර්යේෂණයකින් පෙන්නුම් කර ඇත්තේ මුරුංගා වල ඇමයිනෝ අම්ල 20 න් 18 ක්ම අඩංගු වන බවයි - මිනිස් සිරුරේ ඇති ප්රෝටීන් තැනීම. "ශරීරයට නිපදවිය නොහැකි අත්යාවශ්ය ඇමයිනෝ අම්ල 9ම" අඩංගු ශාක කිහිපයෙන් එකක් වන්නේ මුරුංගා බව ඇගේ Miracle Tree නම් පොතේ ආචාර්ය මොනිකා මාකු ලියා ඇත.
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග |