එක එක ඒවා මිශ්‍ර නොකර ගෙදරදීම නැවුම් තේ කොළ හදන්නේ මෙහෙමයි.

By Wayomi Sep 26, 2022 12:11 PM GMT
Wayomi

Wayomi

in රචනා
Report

තේ වතු හැමෝටම අක්කර ගණන් නැති වුණත් සමහර අයගේ ගෙවල් වල, එහෙමත් නැත්නම වතුවල තේ ගස් සාමාන්‍ය ප්‍රමාණයක් තියෙනවනේ. ඔන්න ඉතින් මේ කියන්න යන්නේ ඒ තේ ගස් කැළෑ වදින්න දෙන්නේ නැතිව ගෙදරදීම රස, ගුණ නැවුම් තේ කොළ ටිකක් හදාගන්නේ කොහොමද කියලා.

01.තේ දලු නෙලා ගැනීම.

🍃 අංකුරය හා පත්‍ර 2 ක් වන ලෙස නැවුම් තේ දලු නෙලා ගන්න.


02.තව් මැරීම.

🍃 නෙලාගත් තේ දලු පැය 16ක් පමණ තුනීව අතුරා මද පවනේ වියලා ගන්න.

🍃 එවිට තේ දලු වල ඇති ජලය තරමක් දුරට අඩු වී යනවා.


03ඇඹරීම.

🍃 මිරිස් ගලක් හෝ ඇඹරුම් යන්ත්‍රයක් ආධාරයෙන් කුඩු වන ලෙස අඹරාගන්න.


04 .පැසවීම.

🍃 අඹරාගන්නා ලද අමු තේ කොල අගල් එක හමාරක් දෙකක් උසට අතුරා , පැය එකහමාරක් දෙකක් පමණ තබන්න.

🍃 එවිට අමු තේ කුඩු තඹ පාට වීමසිදුවේ. තඹ පැහැයට හැරීම.


05 .වියලීම.

🍃 තාච්චියක් ලිපේ රත්වීමට තබා එයට අමු තේකුඩු යොදන්න.

🍃 මදගින්නේ , විටින් විට මිශ්‍ර කරන්න.

🍃 තේ කුඩු හොදින් වියලී ඇති නම් කලු පාට හැරේ.

🍃 අතින් අල්ලා කුඩු කල හැක.

🍃 එවිට ඉවතට ගෙන සිසිල් වීමට තබන්න.

🍃 දැන් හොඳින් අසුරා ගන්න. තේ කෝප්පයක රස බලන්න.  



ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමඟ

JOIN NOW