නොදැන අපි කරන වැරදි දේවල් නිවැරදි කරගන්න හැටි.(PHOTOS)
අපි එදිනෙදා කරන දේවල් වැරදි, හරි දේ කියන අත්පොතකින් ආපු දේවල් නෙවෙයි. අපි මේ දේවල් කරන්නේ අපිට පුරුදු නිසා එහෙමත් නැත්නම් තව කෙනෙක් කරනවා දැක්ක නිසා. නමුත් ඔබ එදිනෙදා කරන ඇතැම් නොදැන කරන වැරදි ක්රියා නිවැරදිව කරන්නේ කොහොමද කියලා බලමු.
1. ශීතකරණයේ බිත්තර අසුරන විදිහ
👉 ශීතකරණයේ දොරේ ඇති බිත්තර අසුරන වල තැබීම සුදුසු නැහැ.
👉 මොකද එය ශීතකරණයේ උණුසුම්ම කොටස වන අතර එය නිරන්තරයෙන් විවෘත හා වසා ඇති බැවින් බිත්තරවල ගුණාත්මක භාවයට හානි විය හැකියි.
👉 ආහාර සුරක්ෂිතතා විශේෂඥයින් පවසන පරිදි, නිෂ්පාදන ගබඩා කිරීම සඳහා නිසි ක්රමවේදයක් තිබේ.
👉 බිත්තර සිසිල් ස්ථානයක සහ පෙට්ටි තුළ තබා ගත යුතුයි.
👉 සෑම විටම ශීතකරණයේ උෂ්ණත්වය (එය 39 °F හෝ ඊට වඩා සිසිල් විය යුතුය), සහ අධිශීතකරණය (0 °F) පරීක්ෂා කරන්න.
2. ඔබේ රේසර් තැබිය යුතු තැන
👉 සමහර අය විශ්වාස කරන්නේ වානේ ද්රව්ය ඉක්මනින් මලකඩ වන බැවින් රේසර් පහසුවෙන් ඉවත දැමිය හැකි නමුත් මුදල් ඉතිරි කර ගැනීමට සහ දිගු කාලයක් රේසරයේ භාවිතා කිරීම වැදගත්.
👉 රේසරය නානකාමරයේ හෝ වෙනත් තෙතමනය සහිත ප්රදේශයක තබන්න එපා,මොකද එය මත බැක්ටීරියා වර්ධනය වන අතර වානේ තෙතමනය සමඟ මලබැදෙන්න පුළුවන්.
3. සෑම පාන් පෙත්තක්ම වෙනම ප්ලාස්ටික් බෑගයක දමා ශීතකරණයේ තබන්න.
👉 සති කිහිපයක් සඳහා පාන් නැවුම්ව තබා ගැනීම සඳහා, පෙති වෙනම ප්ලාස්ටික් බෑගයක තබන්න.
👉 ඉන්පසු සියලු වාතය ඉවත් කර එය තදින් මුද්රා කරන්න.
👉 එමඟින් වාතය සහ තෙතමනය තවදුරටත් ඇතුල් වීමට නොහැකියි.
👉 ඉන්පසු එය ශීතකරණය තුළ තබන්න, එය මාස 3 ක් හෝ ඊට වැඩි කාලයක් තියාගන්න පුළුවන් වේවි.
4. ඔබේ අව් කණ්ණාඩි ඔබේ කමිස සාක්කුවේ තබා ගන්න, කාච ඔබට මුහුණලා.
👉 බොහෝ අය අව් කණ්ණාඩි පළඳිති, විශේෂයෙන් එය පිටත හිරු සහ උණුසුම් විට.
👉 හිරු බැස යන විට, සෙවන ගබඩා කිරීමට බොහෝ ක්රම තිබේ.
👉 මිනිසුන් සාමාන්යයෙන් ඒවා ඔවුන්ගේ කමිසයේ පපුව ප්රදේශයේ තබා ගන්නා අතර සමහරු ඒවා කලිසම් සාක්කුවල තබා ගනී.
👉 ඒවා ගබඩා කිරීම සඳහා හොඳම ස්ථානය කමිස සාක්කුවේ වන අතර එමඟින් සෙවන ආරක්ෂා කර කාච වලට හානි නොකර ඒවා ආරක්ෂිතව තබා ගනී.
👉 එලෙස කමිස සාක්කුවේ තබා ගන්නා අව් කණ්ණාඩියේ කාච ඔබට මුහුණලා තබාගන්න.
5. භාජනවල ඇති ඕනෑම ආහාරයක ආයු කාලය දීර්ඝ කිරීම සඳහා, ඒවා උඩු යටිකුරු කරන්න.
👉 අච්චාරු වැනි කුළුබඩු සහිත ආහාර භාජන ශීතකරණයේ උඩු යටිකුරු කිරීමෙන් දිගු කාලයක් තියාගන්න පුළුවන්. 6. ඉටිපන්දම දිගු කාලයක් තියාගන්න.
👉 දිගු ඉටි වික්ස් විශාල දැල්ලක් නිර්මාණය කරයි, එය ඉක්මනින් ඉටි ක්ෂය කරයි,
👉 නමුත් ඔබ ඉඳහිට නිබ් එක කපා ගන්නේ නම්, එය කුඩා ගින්නක් ඇති කරයි, එය කාමරය හොඳ ආලෝකයකින් තබා ගැනීමට ප්රමාණවත් වන අතර පසුව භාවිතය සඳහා ඉටි විශාල ප්රමාණයක් ඉතිරි කරයි.
7. රස නැති අයිස් කෝපි වළක්වා ගැනීම සඳහා සාමාන්ය අයිස් වෙනුවට කෝපි කැට භාවිතා කරන්න.
👉 වැසිකිළි කඩදාසියේ ලිහිල් කෙළවර බිත්තියට වඩා ඔබට මුහුණ ලා තිබිය යුත්තේ පහසු භාවිතය සඳහා සහ භාවිත නොකරන විට බිත්තියට මුහුණ ලා ඇති නිසා කඩදාසි මත බැක්ටීරියා රැඳී සිටීම වැළැක්වීම සඳහායි.
👉 ඉන්පසු එය මැදින් ඕවලාකාර හැඩයක් ගන්නා තෙක් එය තිරස් අතට මිරිකා ගන්න.
👉 මෙය මිනිසුන් වැසිකිලි කඩදාසි අල්ලා ගැනීමට නැඹුරු වීම නිසා වැසිකිලි කඩදාසි කරකැවීම වඩාත් අපහසු වන අතර, එය පහසුවෙන් භ්රමණය වීම නිසා අපද්රව්ය තැවරෙන්න පුළුවන්.
8. සිදුරු පිරවීම සහ ඒකාකාරව පිසීම සහතික කිරීම සඳහා ඔබේ භාජන තෙල්වලින් පුරවන්න.
👉 තෙල් සමඟ නව පෑන් සීසන් කිරීම ඉතා වැදගත්.
👉 පෑන් දාර වටා තෙල් විහිදුවන්න, ඉන්පසු තාපය පෑන් තෙල් අවශෝෂණය කර ගන්නා තෙක් උඳුන තුල තබන්න.
👉 ඉන්පසු එය සිසිල් වීමට පසෙකින් තබා එය සිසිල් වූ පසු පෑන් මත ඇති අතිරික්ත තෙල් පිස දමන්න.
👉 මෙමඟින් තෙල් පෑන් හි හිඩැස් සහ සිදුරු පිරවීමට ඉඩ සලසයි, එබැවින් එය ඒකාකාරව ආහාර පිස ගන්න පුළුවන්.
9. වැසිකිලි කඩදාසි ඕවලාකාරයකට හැඩගස්වන්න.
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමඟ |