සෑම දිනකම ආහාර වේලට ඔබත් සුදුළූණු එකතු කළ යුතු හේතු මෙන්න!

Healthy Food Recipes
By Subodha Jun 06, 2022 06:44 AM GMT
Subodha

Subodha

in රචනා
Report

සුදුළූණු යනු සෑම නිවසකම පාහේ භාවිතා කරන වඩාත් සුලභ කුළුබඩු වර්ගයකි. සුදුළූණු විවිධ ආහාර, සලාද, marinades, මස් වර්ග සහ සුප් වල රසකාරකයක් ලෙස භාවිතා කරයි. සුදුළූණු එළවළුවක් ලෙස අනුභව කළ හැකිය, නැතහොත් සුදුළූනු ටෝස්ට් සහ සුදුළූනු බටර් වැනි කෙටි ආහාර පිළියෙළ කිරීමට භාවිතා කළ හැකිය. නමුත් මුළුතැන්ගෙයෙහි ප්‍රධාන ආහාරයක් වීම හැරුණු විට, සුදු ළුණු වල සෞඛ්‍යමය ප්‍රතිලාභ රැසක් ඇති බව ඔබ දන්නවාද?

එම ප්‍රතිලාභ නම්,

සුදුළූණු යනු ප්‍රතිවෛරස් සහ ප්‍රතිබැක්ටීරීය ගුණ ඇති ප්‍රබල ස්වභාවික ප්‍රතිජීවකයකි.

සුදුළූණු වල පිළිකා මර්දන ගුණ රාශියක් ඇති අතර මහා බඩවැලේ සහ පෙනහළු පිළිකා ආරක්ෂා කිරීම සඳහා විශේෂයෙන් ප්‍රයෝජනවත් වේ.

සුදුළූණු රුධිර ප්‍රවාහය සහ රුධිර පීඩනය අඩු කිරීම සඳහා ධමනි රේඛා කරන සෛලවල ක්රියාකාරිත්වය වැඩි දියුණු කරයි.

සුදුළූණු වල ප්‍රබල ප්‍රති-ගිනි අවුලුවන සංයෝග රාශියක් ඇති අතර එය සාමාන්‍ය රෝග වලින් ආරක්ෂා කිරීම සඳහා ආහාරයක් බවට පත් කරයි.

ඔස්ටියෝ ආතරයිටිස් වැළැක්වීම සහ නිරෝගී සන්ධි පවත්වා ගැනීම සඳහා සුදුළූණු උපකාරී වේ.

බඩවැල් බැක්ටීරියා විශේෂයෙන් ප්‍රිබියොටික් ලෙස හඳුන්වන අද්විතීය ශාක තන්තු සමූහයකට ප්‍රිය කරයි.

ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කරන අතර සෙම්ප්‍රතිශ්‍යාව, කැස්ස, තදබදය සහ පපුවේ ආසාදන වැනි රෝගවලට එරෙහිව සටන් කරයි.

කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම වැඩි දියුණු කරයි එහි ඇති ප්‍රතිඔක්සිකාරක නිසා ඇල්සයිමර් රෝගය සහ ඩිමෙන්ශියාව වැළැක්වීමට උපකාරී වේ.

මලල ක්‍රීඩා ක්‍රියාකාරකම් සඳහා අතිරේකයක් වන 'කාර්ය සාධනය වැඩි දියුණු කරන' ද්‍රව්‍යයක් ලෙස සැලකේ.

ඉහළ අයඩින් මට්ටම හයිපර් තයිරොයිඩ් තත්වයන්ට ප්‍රතිකාර කිරීම සඳහා ඵලදායී වේ.

රුධිරයේ ඉන්සියුලින් වැඩි දියුණු කිරීමේ හැකියාව නිසා රුධිරයේ සීනි නියාමනය කරයි.


ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග 
join now