ඔබත් පැළ වූ බීජ ආහාරයට ගන්න කෙනෙක්ද?

Healthy Food Recipes Sri lanka Food Recipes
By Wayomi Aug 03, 2022 10:42 AM GMT
Wayomi

Wayomi

in රචනා
Report

මුං ඇට, කව්පි, කඩල, තිරිඟු, බෝංචි, වැනි ධාන්‍ය වර්ග පෝෂණ ගුණයෙන් ඉතා ඉහළ බව ඔබ දන්නවානේ? හැබැයි මේ ධාන්‍ය වර්ග ටික කාලයක් යද්දී පැළවෙන පටන් ගන්නවා. සමහරු නම් පැළවූ බීජ ආහාරයට ගැනීම අගුණයි කියලා ඔහේ විසි කරලා දානවා. ඒත් ඔබ දන්නවද පැළවූ බීජ තම්බා හෝ පිස ආහාරයට ගැනීමෙන් ඔබට වාසි රැසක් අත් කරගත හැකියි.

හැබැයි මතක තියාගන්න, ධාන්‍ය ආහාරයට ගැනීමෙන් ඔබ ආසාදන තත්වයන්ට ලක් වන පුද්ගලයෙක් නම් පැළ වූ බීජ ආහාරයට ගැනීමෙන් වළකින්න.

🥗 පැළ වූ බීජ වල තන්තු අන්තර්ගතය වැඩියි.ඒවා මළ බද්ධය වැළැක්වීමට අවශ්‍ය එන්සයිම නිපදවීම සහ ඔබේ ආහාර ජීර්ණ පද්ධතියේ සෞඛ්‍ය සම්පන්න භාවයට උපකාරී වෙනවා.

🥗 මෙම බීජ වල තන්තු වැඩි වගේම කැලරි ද අඩුයි. ඔබ පැළ වූ බීජ ආහාරයට ගන්නා විට, කෙටි අහාර ගැනීම ඉබෙම් පාලනය වෙනවා.ඒ නිසා ඔබේ සිරුරේ මේදය දහනය කර බර අඩු කරනවා.

🥗 මේවා ආහාරයට ගැනීමෙන් ඔබේ ප්‍රෝටීන් අවශ්‍යතා සපුරාලනවා. මාංශ පේශි ගොඩනැගීමට, ශක්තිමත් හා සෞඛ්‍ය සම්පන්න අස්ථි සඳහාත්, අවයව අලුත්වැඩියා කිරීමට ප්‍රෝටීන් අත්‍යවශ්‍යයි. ඒ නිසා පරිවෘත්තීය වැඩි කිරීමට සහ ඔබේ ශක්ති මට්ටම ඉහළ නංවාගැනීමට ඔබේ ආහාර වේලට පැළ වූ බීජ එකතු කරගන්න උත්සාහ කරන්න.

🥗 යකඩ ඌනතාව පොදු ගැටළුවක් වන අතර එය රක්තහීනතාවයට හේතු වෙනවා. ඔබට රක්තහීනතාවය නම්, ඔක්කාරය, කරකැවිල්ල, සැහැල්ලු හිසරදය, ආමාශ ආබාධ පෙනුම කරනවා. මෙය වළක්වා ගැනීමට පැළ වූ බීජ තම්බා හෝ පිස ඔබේ දෛනික ආහාර වේලට එකතු කර ගන්න.

🥗 පැළ වූ ධාන්‍ය ඔබේ ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කරන අතර විටමින් A සහ C විශාල ප්‍රමාණයක් ඔබේ සිරුරට ලබාදෙයි. මෙම බීජ වර්ධනය වීමට සති දෙක තුනක කාලයක් දෙනවා නම්, එහි විටමින් A අන්තර්ගතය දස ගුණයකින් වැඩි වෙනවා. විටමින් A ඉහළ ප්‍රමාණයක් ඔබේ සිරුරට ලැබෙනවා කියන්නේ, සුදු රුධිරාණු නිෂ්පාදනය වැඩි කිරීමට සමත් වෙනවා. එමඟින් ආසාදන, සෙම්ප්‍රතිශ්‍යාව, උණ සහ වැනි රෝගවලින් ඔබව ආරක්ෂා වෙනවා.

🥗 මේවා ඔබේ වයස්ගත ගත පෙනුම පාලනය කරනවා. තරුණ බව රැකදෙමින් සහ දීප්තිමත් සමක් ලබා ගැනීමට පැළ වූ බීජ ආහාරයට ගන්න. මෙයට හේතුව වන්නේ ඔබේ සෛල පුනර්ජනනය හා සම අලුත්වැඩියා කිරීමට උපකාරී වන බී-සංකීර්ණ විටමින් විශාල ප්‍රමාණයක් මෙම බීජ වල අඩංගු වීමයි. මෙම පෝෂ්‍ය පදාර්ථ මගින් ඔබේ සමේ සිදුරු ඉවත් කිරීම, රැළි වැටීම පාලනය කිරීම සහ සමේ දීප්තිය පවත්වා ගන්නා කොලජන් නිෂ්පාදනය වැඩි කිරීමට උදව් කරනවා.

🥗 ඒ වගේම පැළ වූ බීජ වල ශුක්‍රාණු වල ගුණාත්මකභාවය සහ එහි චලනය වැඩි දියුණු කරන සෙලේනියම් අඩංගු වෙනවා. එමඟින් රුධිර සංසරණය වැඩි වන අතර ශික්ෂණයේ සෘජු වීම වළක්වා ගැනීමේ හැකියාව තිබෙනවා.

🥗 මේ අතර මෙම බීජ ආහාරයට ගැනීමෙන් ශරීරයේ කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම නියාමනය කරන අතර ඇස් පෙනීමේ වර්ධනය, ඇසේ සුද, ග්ලුකෝමා වැනි පාලනය කිරීමට උපකාරී වෙනවා. එමෙන්ම හිස්කබලේ ඇති සෙබන් නිෂ්පාදනය උත්තේජනය කර ඔබේ කෙස් කළඹ ආරක්ෂා කරනවා.    


ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමඟ 

JOIN NOW