චිකන් කළුපොල් කරිය කාලා තියෙනවද?
ගොඩක් අය කළුපොල් ව්යංජනය කාලා ඇති. හැබැයි චිකන් කළුපොල් කරිය කාලා නැහැ නේද? ඔන්න අද කියලා දෙන්න හදන්නේ චිකන් කළුපොල් රෙසිපි එක ගැනයි.
අවශ්ය ද්රව්ය
? කටු ඉවත් කරගත් කුකුල්මස් 500g
? Chicken Curry powder
? ගාගත් පොල් 40g
? හාල් 40g
? පෙති කපාගත් ළුණු ගෙඩියක්
? කරාබු නැටි 2ක්
? කුරුඳුපොතු කැබැල්ලක්
? සුදුළුණු බික්කක්
? පොඩියට කපාගත් අමු මිරිස් කරල් 2ක්
? රම්පේ
? කරපිංචා
? සියඹලා
? මාගරින්
? ජලය 300ml
? උකු පොල්කිරි කෝප්ප 1ක්
සාදාගන්න ආකාරය
? සහල් සහ පොල් කබලේ හෝ භාජනයක් දාලා දුඹුරු පැහැ වනතුරු හොඳින් බැදගන්න.
? බැදගත් මිශ්රණය හොඳින් ගලේ අඹරා ගන්න. නැතිනම් හොඳින් කුඩු වන තුරු කොටා ගන්න.
? භාජනයකට මාගරින් දමා ලිපේ තබන්න .
? එයට ළුණු, සුදුළුණු, කරපිංචා සහ රම්පේ දමා සුවඳ එනතුරු තෙම්පරාදු කරගන්න.
? ඊට කුකුල්මස්, කුඩු කරගත් (අඹරාගත්) කළුපොල් , Chicken Curry powder සහ සියඹලා එක් කර හොදින් මිශ්ර කරන්න.
? පසුව පොල්කිරි සහ ජලය දමා පිසගන්න.
? දැන් රස බලන්න.
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමඟ |