ඔබ කරවිල නොකනවාද එසේනම් ඔබට නොලැබෙන දේ මෙන්න...
"කරවිල දියවැඩියා සහ විෂ සහිත තත්ත්වයන් නැසීමට උපකාරී වන හොඳම එළවළුකි." නමේ තේරුම ලෙස මෙම එළවළු කටුකය. මෙම එළවළු වර්ග දෙකක් ඇත. එකක් සෙන්ටිමීටර 20 ක් පමණ දිග දිගටි සහ ලා කොළ පැහැයෙන් යුක්ත වේ. අනෙක් කුඩා ප්රභේදය, සෙන්ටිමීටර 10 ට අඩු දිග ඕවලාකාර සහ තද කොළ පැහැයක් ඇත.
මෙම ප්රභේද දෙකෙහිම බීජ ඇති අතර ඒවා සුදු වන අතර ඒවා ඉදුණු විට රතු පැහැයට හැරේ. එළවලු ඉදුණු විට රතු-තැඹිලි පැහැයට හැරෙන අතර තවත් තිත්ත වේ. කරවිල උණුසුම් හා තෙතමනය සහිත දේශගුණයක් තුළ වර්ධනය වේ. එබැවින් ආසියානු රටවල සහ දකුණු ඇමරිකාවේ බහුලව දක්නට ලැබේ. බටහිර ජාතිකයින් කරවිල වලට එතරම් හුරුපුරුදු නැති නිසා ඒවා පරිභෝජනය කිරීම වඩාත් අපහසු විය හැකිය.
කරවිල වල සෞඛ්ය ප්රතිලාභ බොහෝමයක් ඇති අතර රෝග සඳහා ඖෂධීය ගුණ ලබා දෙයි ඒවායින් කිහිපයක් නම්.
1.රුධිර ආබාධ: ටොක්සිමියා රෝගය නිසා ඇතිවන රුධිර කැසීම සහ කැසීම වැනි රුධිර ආබාධ සඳහා කරවිල යුෂ ඉතා ප්රයෝජනවත් වේ. නැවුම් කරවිල යුෂ අවුන්ස 2ක් දෙහි යුෂ ස්වල්පයක් සමඟ මිශ්ර කරන්න. මාස හතරත් හයත් අතර කාලයක් දිනපතා හිස් බඩක් මත සෙමින් පානය කර ඔබගේ තත්වයේ දියුණුවක් දකින්න.
2.කොලරාව: කොලරාවේ මුල් අවධියේදී කරවිල කොළ යුෂ තේ හැඳි දෙකක් ගෙන, සුදු ළූණු යුෂ තේ හැඳි දෙකක් සහ දෙහි යුෂ තේ හැඳි එකක් සමඟ මිශ්ර කරන්න. ඔබ සනීප වන තුරු දිනපතා මෙම මිශ්රණය පානය කරන්න.
3.දියවැඩියා රෝගය: කරවිල වල හයිපොග්ලයිසමික් සංයෝගයක් (ශාක ඉන්සියුලින්) අඩංගු වන අතර එය රුධිරයේ සහ මුත්රා වල සීනි මට්ටම අඩු කිරීමට බෙහෙවින් ප්රයෝජනවත් වේ. කරවිල යුෂ රුධිරයේ ඉන්සියුලින් මට්ටම වැඩි නොකර ග්ලූකෝස් සැලකිය යුතු ලෙස වැඩි දියුණු කරන බව පෙන්වා දී ඇත.
4.ශක්තිය: කරවිල යුෂ නිතිපතා පරිභෝජනය කිරීම ශක්තිය සහ ශක්තිය වැඩි දියුණු කරන බව ඔප්පු වී ඇත. නිදාගැනීමේ රටාවන් පවා වැඩිදියුණු වී ස්ථාවර වී ඇති බව පෙන්නුම් කර ඇත.
5.අක්ෂි ගැටළු: කරවිල වල ඇති අධික බීටා-කැරොටින් සහ අනෙකුත් ගුණාංග නිසා ඇස්වල ගැටළු සමනය කිරීමට සහ ඇස් පෙනීම වැඩි දියුණු කිරීමට උපකාරී වන හොඳම එළවළු වලින් එකක් බවට පත් කරයි.
6.හැන්ගෝවර්: කරවිල යුෂ එහි ඇල්කොහොල් විෂ වීමේ ගුණ සඳහා හැන්ගෝවර් ප්රතිකාරයේදී ප්රයෝජනවත් විය හැකිය. මත්පැන් පානය කිරීම නිසා අක්මාවේ ගැටළු පිරිසිදු කිරීමට සහ අලුත්වැඩියා කිරීමට සහ පෝෂණය කිරීමටද එය උපකාර කරයි.
7.ප්රතිශක්තිකරණ : මෙම කටුක යුෂ ඔබේ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ගොඩනඟා ගැනීමට සහ ආසාදනයට එරෙහිව ඔබේ ශරීරයේ ප්රතිරෝධය වැඩි කිරීමට ද උපකාරී වේ.
8.සමේ රෝග: මෙම කටුක යුෂ නිතිපතා පරිභෝජනය කිරීම සමේ රෝග තත්ත්වය සහ මුදු පණුවන් සහ ක්රීඩකයින්ගේ පාද වැනි අනෙකුත් දිලීර ආසාදන වැඩිදියුණු කිරීමට ද ප්රසිද්ධ වී ඇත.
9.ශ්වසන ආබාධ: නැවුම් කරවිල යුෂ අවුන්ස දෙකක් ගෙන ජලයේ තනුක කළ මී පැණි කෝප්පයක් සමඟ මිශ්ර කරන්න. ඇදුම, බ්රොන්කයිටිස් සහ ෆරින්ගයිටිස් වැඩි දියුණු කිරීම සඳහා දිනපතා බොන්න.
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග |