වෙනස්ම පෝක් රෙසිපි 3ක්.

Healthy Food Recipes Sri lanka Food Recipes
By Wayomi Oct 19, 2022 12:40 PM GMT
Wayomi

Wayomi

in රචනා
Report

හැමදාම එකම විදිහටනේ පෝක් කන්නේ. ඔන්න ඉතින් මේ දෙන්න යන්නේ අලුත්ම රස පෝක් රෙසිපි 3ක්.

01.හනි ගාලික් පෝක් චොප්ස්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

🥓ඌරු මස් පෙති 4 ක්

🥓 ලුණු

🥓 ගම්මිරිස්

🥓 සුදුළූනු පව්ඩර් තේහැඳි ½

🥓 ඔලිව් තෙල්

🥓 බටර් මේසහැඳි 1

🥓 චොප්කරගත් සුදුළූණු මේසහැඳි 3

🥓 චොප්කරගත් ඉඟුරු මේසහැඳි 2

🥓 මී පැණි කෝප්ප ¼

🥓 චිකන් ස්ටොක් හෝ පෝක් ස්ටොක් කෝප්ප ¼

🥓 විනාකිරි මේසහැඳි 2

🥓 කුඩාවට කපාගත් පාස්ලි මේසහැඳි 1

සාදාගන්න ආකාරය

🥓 බෝල් එකකට මස් පෙති 4 දාල ගම්මිරිස් කුඩු, සුදු ළූණු කුඩු, ලුණු ඇඩ් කරලා මැරිනේට් කර ගන්න.

🥓 පෑන් එකකට ඔලිව් ඔයිල් දාල මැරිනේට් කරපු පෝක් බැඳ ගන්න.

🥓 එය ඉවත් කරලා ඒ පෑන් එකට බටර් දාල ඒකට සුදුළූණු, ඉඟුරු, ලුණු, මී පැණි, පෝක් (චිකන්) ස්ටොක්, විනාකිරි එකතු කරලා තික් වෙනකම් සෝස් එක හැඳි ගාන්න.

🥓 ඒකට බැඳගත් පෝක් දාලා සෝස් එක හොඳින් තවරමින් විනාඩි 10 පමණ කුක් කරගන්න.

🥓 අවසානයේ පාස්ලි එකතු කරන්න.


02. පෝක් බිස්ටේක්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

🥓පෝක් 500g

🥓 ලුණු

🥓 ගම්මිරිස්

🥓 චොප් කරගත් සුදුළූණු මේසහැඳි 2

🥓 චොප් කරගත් ඉඟුරු මේසහැඳි 2

🥓 චොප් කරගත් එනසාල්, කරාඹුනැටි 2-3

🥓 විනාකිරි මේස හැඳි 2

🥓 සෝයා සෝස් තේ හැඳි 1 ½

🥓 අමු මිරිස් කරල් 2

🥓 රවුමට කපපු මාලුමිරිස් කරල් 2

🥓 රවුමට කපපු ළූණු ගෙඩි 2

🥓 කුරුඳු කැබැල්ලක්

🥓 අබ කුඩු මේස හැඳි ½

🥓 මස් කරි තේ හැඳි 1

🥓 කරපිංච ඉති 1

🥓වතුර

සාදාගන්න ආකාරය

🥓 බෝල් එකකට පෝක්, ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1, මස් කරි තේ හැඳි 1, සෝයා සෝල් තේ හැඳි 1, ලුණු එකතු කරලා විනාඩි 30 ශීතකරණයේ සීසන් කරගන්න.

🥓 පෑන් එකකට තෙල් මේස හැඳි 5 ක් දාල රත්වෙනකොට සුදුළුණු, ඉඟුරු, එනසාල්, කරාබුනැටි, අබ, කුරුඳු, අමු මිරිස්, කරපිංච, ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි ½ , ලුණු එකතු කරලා හොඳින් මික්ස් කරන්න.

🥓 ඉදිගෙන එනකොට වෙනකොට ඒකටම පෝක්, විනාකිරි, සෝයා සෝස් එකතු කරලා විනාඩි තුනක් නැවත කුක් කරන්න.

🥓 විනාඩි 3 පසු වතුර තේ හැඳි 2 ඇඩ් කරල විනාඩි 20 කුක් කරගන්න.

🥓 ඒකට රවුමට කපාගත් ලූණු, මාලුමිරිස් එකතු කරගන්න.


03. පෝක් ඩෙවල්


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය


මැරිනේට් සඳහා:-

🥓 පෝක් 500g

🥓 තුනපහ මේසහැඳි 1

🥓 මිරිස් කුඩු මේසහැඳි 1

🥓කහ කුඩු ¼

🥓 විනාකිරි මේසහැඳි 1

🥓 සෝයා සෝස් මේසහැඳි 1

🥓 ලුණු

ඩෙවල් සඳහා :-

🥓 ළූණු ගෙඩි 1

🥓 තක්කාලි ගෙඩි 1

🥓 මාළු මිරිස් කරල් 1

🥓 චොප් කරගත් සුදුළූණු මේසහැඳි 1

🥓 චොප් කරගත් ඉඟුරු මේසහැඳි 1

🥓 අමු මිරිස් කරල් 2

🥓 කරපිංච

🥓 සීනි

🥓 පොල්තෙල්

🥓 තක්කලි සෝස් මේසහැඳි 1

🥓 කෑලි මිරිස් මේසහැඳි 2

🥓 ගම්මිරිස් කුඩු, ලුණු

සාදාගන්න ආකාරය

🥓 බෝල් එකකට පෝක්, තුනපහ, මිරිස් කුඩු, කහ කුඩු, විනාකිරි, සෝයා සෝස්, ලුණු එකතු කරලා මැරිනේට් කරන්න.

🥓 පෑන් එකකට තෙල් දාලා මැරිනේට් කරපු පෝක් රන්වන් පාට වනතුරු බැඳ ගන්න.

🥓 පෑන් එකකට තෙල් දාලා රත් වෙනකොට ඒකට සුදුළූණු, ඉඟුරු දාලා බඳින්න.

🥓 ඒකටම රවුමට කපාගත් ළූණු, රවුමට කපාගත් මාළු මිරිස්, අමු මිරිස්, කරපිංච, රවුමට කපාගත් තක්කාලි, ගම්මිරිස් කුඩු, ලුණු, කෑලි මිරිස්, සීනි, දාන්න.

🥓 මේ මිශ්‍රණයට බැඳගත් පෝක්, තක්කලි සෝස් දාල හොදින් මිශ්‍ර කරගන්න.     


ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමඟ 

JOIN NOW