භයානක රෝග රැසක් වළක්වන බාර්ලි.
ධාන්ය වර්ග අතරින් පෝෂ්යදායීම ධාන්ය වර්ගයක් තමයි බාර්ලි. කෙඳී, සිලේනියම්, පොස්පරස්, තඹ, මැංගනීස් ඇතුළු පෝෂ්ය පදාර්ථ රැසක් මෙහි අඩංගු වන අතර රෝග රැසකට ද ගුණදායකයි. සතියකට අවම වශයෙන් දින තුන හතරක් වත් බාර්ලි ආහාරයට එක් කර ගන්න.
බාර්ලි වල ගුණ
🌾 කාන්තාවන්ට වැළඳෙන භයානකම රෝගී තත්ත්වයක් වන පියයුරු පිළිකා වැළැක්වීමේ හැකියාව.
🌾 ආර්තවහරණය සිදු වු මැදි වයසේ කාන්තාවන්ට ගුණයි.
🌾 අධික රුධිර පීඩනය අඩු කිරීම.
🌾 අධික කොලොස්ටරෝල් මට්ටම වැඩිවීමේ අවදානම අඩු කිරීම.
🌾 හෘදයාබාධ අඩු කිරීම.
🌾 ඒ වගේම බඩවැල් අශ්රිතව ඇති වන පිළිකා අවම කිරීම.
🌾 මහ බඩවැලේ නීරෝගී බව වර්ධනය කිරීම.
අඩංගු පෝෂ්ය පදාර්ථ
🌾 කැලරි 217 ක්
🌾 මේදය 1 g ක්
🌾 තන්තු 10 g ක්
🌾 ප්රෝටීන් 7g ක්
🌾 කාබෝහයිඩ්රේට 45g
🌾 මැග්නීසියම් 1 mg
🌾 සෙලේනියම් 23 mg
🌾 මකොපර් 3 mg
🌾 විටමින් B1 4 mg
🌾 ෆොස්ෆරස් 162 mg
🌾 මැග්නීසියම් 80 mg
🌾 විටමින් B3 8 mg
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග |