භයානක රෝග රැසක් වළක්වන බාර්ලි.

Sri Lanka Healthy Food Recipes
By Wayomi Jun 02, 2022 04:09 AM GMT
Wayomi

Wayomi

in රචනා
Report

ධාන්‍ය වර්ග අතරින් පෝෂ්‍යදායීම ධාන්‍ය වර්ගයක් තමයි බාර්ලි. කෙඳී, සිලේනියම්, පොස්පරස්, තඹ, මැංගනීස් ඇතුළු පෝෂ්‍ය පදාර්ථ රැසක් මෙහි අඩංගු වන අතර රෝග රැසකට ද ගුණදායකයි. සතියකට අවම වශයෙන් දින තුන හතරක් වත් බාර්ලි ආහාරයට එක් කර ගන්න.

බාර්ලි වල ගුණ

? කාන්තාවන්ට වැළඳෙන භයානකම රෝගී තත්ත්වයක් වන පියයුරු පිළිකා වැළැක්වීමේ හැකියාව.

? ආර්තවහරණය සිදු වු මැදි වයසේ කාන්තාවන්ට ගුණයි.

? අධික රුධිර පීඩනය අඩු කිරීම.

? අධික කොලොස්ටරෝල් මට්ටම වැඩිවීමේ අවදානම අඩු කිරීම.

? හෘදයාබාධ අඩු කිරීම.

? ඒ වගේම බඩවැල් අශ්‍රිතව ඇති වන පිළිකා අවම කිරීම.

? මහ බඩවැලේ නීරෝගී බව වර්ධනය කිරීම. 


අඩංගු පෝෂ්‍ය පදාර්ථ 

? කැලරි 217 ක්

? මේදය 1 g ක්

? තන්තු 10 g ක්

? ප්‍රෝටීන් 7g ක්

? කාබෝහයිඩ්රේට 45g

? මැග්නීසියම් 1 mg

? සෙලේනියම් 23 mg

? මකොපර් 3 mg

? විටමින් B1 4 mg

? ෆොස්ෆරස් 162 mg

? මැග්නීසියම් 80 mg

? විටමින් B3 8 mg        


ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග 
join now