ගර්භණී සමයේදී අජීර්ණ වැළැක්වීම සඳහා උපදෙස් මෙන්න..
ගර්භණී සමයේදී අජීර්ණය බහුලව දක්නට ලැබේ. ගර්භනී කාන්තාවන්ගෙන් සියයට 25 ක් පමණ අම්ල පිත්තෙන් හෝ අජීර්ණයෙන් පීඩා විඳිති. එය පළමු හෝ දෙවන ත්රෛමාසිකයේ මුල් භාගයේදී ආරම්භ විය හැකි අතර දරු ප්රසූතිය දක්වා දිගටම පවතිනුයේ ගර්භාෂය මගින් උදර ප්රදේශය මත පීඩනය වැඩි වීම නිසාය. මෙම පීඩනය වැඩි වීම තුළ අම්ල ආපසු ගලායාමට හේතු විය හැක. එය හෘදයාබාධ ඇති කරයි. ගර්භණී සමයේදී හෝමෝන වෙනස්කම් එනම් ඊස්ට්රජන් සහ ප්රොජෙස්ටරෝන් වැඩි වීමද මෙම තත්ත්වයට හේතු විය හැක.
අජීර්ණ සමහර ඇන්ටාසිඩ් සමඟ ප්රතිකාර කළ හැකි නමුත් වෛද්ය උපදෙස් නොමැතිව කිසිදු ඖෂධයක් නොගැනීම නිර්දේශ කෙරේ. හදිසි වෛද්ය ප්රතිකාර අවශ්ය ඉතා දරුණු හෘදයාබාධයක් නොවේ නම්, සුව කිරීමට වඩා වැළැක්වීම වඩා හොඳය. ජීවන රටාවේ වෙනස්කම් ඇතුළත් කිරීමෙන් ඔබට අජීර්ණයේ බලපෑම අඩු කළ හැකිය.
- ප්රධාන වශයෙන් ආහාර සහ පාන වර්ග, කෝපි, තේ, පැඟිරි පලතුරු, තක්කාලි, විනාකිරි, මින්ට්, තෙල් සහිත සහ කුළුබඩු සහිත ආහාර, චොක්ලට් ඇතුළු බැදපු සහ මේද අඩංගු ආහාර ගැනීමෙන් වළකින්න.
- දිගු විවේකයකින් පසු විශාල ආහාර ගැනීමෙන් වළකින්න.
- වැඩිපුර වතුර බොන්න නිසි ආහාර දිරවීම සඳහා නින්දට පැය 2-3 කට පෙර රාත්රී ආහාරය වේලාසනින් අනුභව කරන්න
- ඇසිඩ් ප්රවාහය වළක්වමින් නින්දේදී ඉහළ සිරුර කෝණයකින් ඉහළට තබා ගන්න
- චුවිංගම් වැඩි කෙළ නිෂ්පාදනය සහ අම්ල උදාසීන කිරීම සඳහා උපකාරී වේ.
වෙනස් වූ ආහාර පුරුදු මගින් රෝග ලක්ෂණ ඉවත් කර හෝ අඩු නොවුන හොත්, වෛද්යවරයෙකුගෙන් විමසන්න.
ලෝකයේ කොහේ සිටියත් වැදගත් දේ ගැන විස්තර සවිස්තරාත්මකව දැන ගන්න එක් වෙන්න පුවත් WhatsApp සමග |